“Yağ bezi diyorlar” Erkeklerde meme kanseri görülme sıklığı artıyor!

Meme Kanseri Farkındalık Ayı toplantısında Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, meme kanserinin taranabilen kanserler arasında yer aldığını söyledi.

Gürdal, erken teşhisle hastaların iyileşme şansının yüzde 90’a kadar arttığını belirterek, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Düzenli mamografi ve her kadının kendi kendine meme muayenesi yapmasıyla bu kanser önlenebilir. yıllar”. 40 yıl.” dedi.

SAYISI YILLAR İÇERİSİNDE ARTTI

Gürdal, son yıllarda erkeklerde meme kanseri görülme sıklığının arttığını söyledi.

iStock-700262796 (1)

Kadınların meme kanseri konusunda daha bilinçli olduğunu ancak erkeklerin aynı düzeyde farkındalık sahibi olmadığını anlatan Gürdal, şöyle konuştu: “Meme kanseri konusunda farkındalığın düşük olduğu bir grup var, erkekler. Erkekler ise meme kanseri olma ihtimalini düşünmüyorlar.” Kanser Ancak erkeklerde meme kanseri görülebilmektedir. Meme kanseri erkeklerde geçmiş yıllara göre daha sık görülmektedir.

Gürdal, erkeklerin meme kanserini erken tanımasının önemli olduğunu söyledi.

iStock-1966887617

Gürdal, tüm kanser vakalarında olduğu gibi erkeklerde de meme kanserinde erken tanı ve tedavinin iyileşme şansını artırdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Erkekler meme kanseri olabileceğini bilmiyor. Kadınlarda kitle veya kist olduğunda kanser riski nedeniyle doktora başvuruyorlar. Ancak erkeklerde kitle olduğunda bunun ‘yağ bezi, bez kisti’ olduğunu söylüyorlar. ” ve kanser olasılığını düşünmeyin. Erkeklerde meme kanseri görülme sıklığı artıyor. Erkekler meme kanserine yakalanıyor.” “Farkındalık konusunda yeterli bilgiye sahip olmalısınız.”

AA

ERKEKLERDE MEME KANSERİNİN BELİRTİLERİ

  • aşikar şişlik
  • Meme ucundan kanlı veya berrak akıntı
  • Meme derisindeki girintiler
  • Meme derisinde kabuklanma
    Bu içerik Nilgün Akbıyık tarafından yayınlanmıştır.
Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir