RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den “değerlendirme isteği” mesajı: Bunu defalarca anlattık, sonunda yasa tasarısı gelecek ve sorun tamamen çözülecek.

ERSEL YILDIRIM

Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen “Kültürün, sanatın ve medyanın dönüştürücü gücüyle kadına yönelik şiddetin önlenmesi” toplantısına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı gazeteci, akademisyen ve sinema sanatçıları katıldı. ve Sosyal Hizmetler.

Açılış konuşmasını yapan Bakan Göktaş, medya aracılığıyla değerlendirmede bulunarak, şunları söyledi: “Üzülerek belirtmeliyim ki, cinayetin her ayrıntısına yer verilen ve maktulün fotoğraflarının kullanıldığı haber, ölenin ailesinden çok, ölen kişinin ailesine de ciddi zarar veriyor. Toplumun ruh sağlığı.”

3242

“ÇOCUKLAR EKRAN KARŞISINDAYKEN ŞİDDET İÇERİĞİNİ FİLTRESİZ SUNMAK DOĞRU DEĞİLDİR”

Toplantıda hazır bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasını RTÜK başkanı olarak değil, iki çocuk babası olarak yaptığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: “Öncelikle tüm medya yöneticilerini televizyon programlarıyla empati kurmaya çağırıyorum. Lütfen Haydi Hadi denilen şehvete kapılmayın. Gündüz programlarında sürekli şiddet var, sürekli şiddet var çocukların ekran karşısında olduğu bir toplum olarak hepimize görev düşüyor.”

“BUNU CEZA İLE ÇÖZMEK İSTEMİYORUM, ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”

Cezanın çözüm olmadığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: “Cezalandırıcının adı başkana gitti, ben artık bu sorunu cezayla çözmek istemiyorum. Gelin sorumluluğu alın. Sorun var, bakanlığın emridir.” Gün ceza vermek çözüm değil arkadaşlar bu işi dikkatli halledelim. “Oturup konuşuyoruz ama her seferinde şehvet ve reyting denen canavar yüzünden kaybediyorsun” dedi.

567

“Gerekirse şiddet içeren içerikleri derecelendirme listesinden çıkarırız”

Gerektiğinde reytingde değişiklik yapabileceklerini belirten Şahin, şöyle konuştu: “Bunu ilgili kurumlarla ve Sayın Bakanımızla görüşmemizde fayda var. Gerekirse şiddet içeren içerikleri televizyon programlarından, gündüz programlarından ve haber bültenlerinden kaldırıyoruz. Reyting listesinde bunların olmaması lazım, temiz yayın yapalım, çok fazla var.” “İlgi çektiğini biliyoruz ama sonuç? Ayrıca cezalandırılanlar medyanın daha çok ilgisini çekiyor, gerçekten elimden gelen her şeyi yapıyorum” dedi.

“Küçük bir kanun teklifi gelecek ve şiddet içerikli yayın sorunu tamamen çözülecek”

Şahin, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Biz bu ilkeleri benimsiyoruz ama lütfen bu ilkeleri de benimseyin. Ne olacak? Cezalandıracak mıyız? Cezalandıralım, sonuçlarına hep birlikte katlanalım. Küçük bir yasa tasarısı teklif edilecek ve şiddet içeren yayınlar sorunu tamamen çözülecek. Bu, istediğiniz bu mu arkadaşlar?”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir