Tiran nerede ve oraya nasıl gidilir? Tiran’da gezilecek yerler nereleri? Yapılacaklar listesi…

genişletmek

Tiran nerede?

Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkentidir. Arnavutluk’un merkezinde bulunan bir şehir.

Oraya nasıl gidilir?

Ülkemizden direkt olarak Tiran’a ulaşmak mümkün. Pasaportunuz varsa vizesiz olarak bize doğrudan ulaşabilirsiniz. Arnavutluk ülkemizden vize işlemi gerektirmediğinden Türk vatandaşlarının ilk ziyaret ettiği yerlerden biri de Tiran’dır. Tiran’a ulaşmanın en iyi yolu uçaktır. Ülkemizden Tiran’a direkt veya aktarmalı uçuşlara binebilir, transit araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Tiran’da gezilecek yerler nereleri? Yapılacaklar listesi

1) Zalimin Piramidi

Arnavutluk’ta yapılan en ilginç tasarımlardan biridir. Kelimenin tam anlamıyla ülkenin geçmişini yansıtan bir yapı. Tiran piramidi dönemin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini yansıtıyor. Osmanlı döneminde Enver Hoca’nın damadının tasarladığı bir yapıdır. Daha sonra Tiran televizyon etkinliklerinin yapıldığı bir alan haline geldi. İlginç mimarisiyle dikkat çeken Tiran piramidini görmeye değer. Tiran’da ziyaret edilecek ilk yerlerden biridir. 7/24 açık olan Tiran piramidine doğrudan Tiran’ın merkezinden ulaşabilirsiniz.

2) Blok sonrası

Tiran’ın en güzel yerlerinden biridir. Yeşillik görmeyi seviyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Dönemin Avrupa’sında hüküm süren komünist rejimin izlerini yansıtan bu bölge aynı zamanda Tiran’ın acı geçmişini de yansıtıyor. Beton bloklarla çevrili ve yeşilliklerle kaplı bu yer, tarihte sığınak olarak kullanılmış. Berlin Duvarı’na benzeyen bir yapı olan Postblok mutlaka görmeniz gereken bir yer.

3) Tabakhane Köprüsü

Tabakhane köprüsü tam olarak Tiran’da bulunuyor. Bu köprü 18. yüzyıldan kalma bir kama köprüsüdür. Tarihi bir taş köprü olan Tabakhane Köprüsü günümüzde hala kullanılmaktadır. Oldukça sağlam bir köprü olan Tabakhane Köprüsü bu bölgenin sembol yerlerinden biridir. Osmanlı döneminde yapılan bu köprü Tiran’daki Osmanlı eserlerinden biri olarak biliniyor. Antik çağda sadece geçiş noktası olarak inşa edilmiş. Ayrıca tarihi boyunca birçok kez restorasyon sürecinden geçmiştir.

4) Bulut

Tiran’daki bulut benzeri yapılardan biridir. Reja, turistlerin en çok selfie çektiği yerlerden biri. Reja, fotoğraf çekmek isteyenlerin ilk olarak ziyaret etmesi gereken yerlerden biri. Tamamen dinlenmek ve aynı zamanda film festivallerini izlemek için Reja’yı ziyaret edebilirsiniz. Reja aynı zamanda Arnavutluk’un turistik yerlerinden biridir.

5) Hacı Ethem Bey Camii

Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan ve Osmanlı döneminde Ethem Bey tarafından yaptırılan bir camidir. 1990 yılında ibadethane olarak hizmete açılmıştır. Bir dönem müze olarak da kullanılmıştır. Tiran’ın merkezinde yer alan ender Osmanlı eserlerinden biri olan Hacı Ethem Bey Camii, her zaman ziyaret edilebilecek bir noktada yer alıyor. Hacı Ethem Bey Camii tek minareli bir camidir. Birkaç kez restorasyon çalışması geçirdi.

6) Petrela Kalesi

Elbasan caddesi üzerinde yer almaktadır. Petrela Kalesi, 6. yüzyılda Tiran’da inşa edilmiştir. Tiran’ın en eski binaları arasındadır. Şehir merkezine biraz uzak olsa da ulaşımı kolay bir yer. I. Justinianus tarafından yaptırılan bu tarihi kale, gözlem amaçlı inşa edilmiştir. Petrela Kalesi, Arnavutluk’ta ziyaret edilecek en önemli tarihi yerler arasında yer alıyor.

7) Ulusal Tarih Müzesi

Müze gezmeyi seviyorsanız Ulusal Tarih Müzesi tam size göre. Ulusal Tarih Müzesi 1981 yılında açılmıştır. Şehrin tam olarak en büyük kısmında yer almaktadır. Bu müzede 3 bine yakın eser sergileniyor. Ulusal Tarih Müzesi İskender Bey Meydanı’nda yer almaktadır. Arnavutluk’un en büyük müzelerinden biridir. Ulusal Tarih Müzesi ziyaret etmeye değer bir müzedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir