İklim aktivistleri dört Alman havaalanının pistlerine saldırarak protesto etti

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Grup, Almanya ve diğer hükümetlerin bir fosil yakıt anlaşması imzalamasını istiyor.

REKLAM

İklim aktivistleri Perşembe sabahı bir kez daha dört büyük Alman havaalanının pistlerindeydi. Fosil yakıtlara karşı “amansız” kampanya kapsamında aktivistlerin pistlere yapışık gösterileri, uçuşların geçici olarak durdurulmasına neden oldu.

Last Generation grubu, yerel saatle sabah 05.00 sıralarında Berlin, Köln-Bonn, Nürnberg ve Stuttgart havalimanlarında başlayan protestolara toplam 8 aktivistin katıldığını duyurdu.

Son eylemler bu yaz havaalanlarında düzenlenen benzer protestoların ardından geldi. Grup, Alman hükümetini 2030 yılına kadar petrol, gaz ve kömürün küresel olarak ortadan kaldırılmasına ilişkin bir anlaşma müzakere etmeye ve imzalamaya çağırıyor.

Aktivistlerden biri pistteki video mesajında ​​”Şu anda milyarlarca insanın hayatı tehlikede. İklimin çöküşü zaten birçokları için bir gerçek” dedi ve şunu ekledi: “Hala bir şeyler yapabilme ayrıcalığına sahibiz. bu konuda burada.”

Son Nesil protestosu uçuşları nasıl etkiledi?

Alman haber ajansı dpa'nın haberine göre, Köln-Bonn'da iki kişinin iniş pistinde kendilerini bağladığının bildirilmesi üzerine uçuşlar askıya alındı, ancak daha sonra yeniden başlatıldı. Polis, havaalanının çitinde bir delik bulunduğunu söyledi.

Nürnberg'de de uçuşlar yaklaşık bir saat süreyle durduruldu. Berlin havaalanında donan iki kişi tutuklandı.

Son Kuşak (Letzte Kuşağı) geçtiğimiz ay Almanya'nın en yoğun havalimanları olan Köln-Bonn ve Frankfurt havalimanlarında düzenlediği protestolar yolcu uçuşlarını önemli ölçüde aksattı.

Bu ayın başlarında, iklim aktivistlerinin büyük bir hava taşımacılığı merkezi olan Leipzig/Halle Havalimanı'nda gece vakti düzenlediği protesto, kargo uçuşlarının üç saat boyunca kesintiye uğramasına neden oldu.

Almanya havalimanlarındaki protestoları bastırdı

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, X hesabından yaptığı paylaşımda, “bu suç eylemlerinin tehlikeli ve aptalca olduğunu” ve protestocuların “sadece kendi hayatlarını değil, başkalarının hayatlarını da tehlikeye attığını” söyledi.

Bakan, geçen ay Alman hükümeti tarafından onaylanan ve havalimanı sınırlarını ihlal edenlere daha ağır yaptırımlar öngören yasaya dikkat çekti.

Halen milletvekillerinin onayını bekleyen tasarı, havalimanlarının taksi yolu veya pist gibi izin verilmeyen alanlarına kasten girerek sivil havacılığı tehlikeye atan veya başkasının girmesine izin verenlere iki yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Şu anda bu tür ihlaller yalnızca yaptırımlara tabidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir