Bakan Şimşek EBRD yönetimiyle görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, onaylanma aşamasında olan 5 yıllık “Türkiye Stratejisi”ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, EBRD Yönetim Kurulu, üye ülkelerin iş ve yatırım ortamı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve değerlendirmek, faaliyetlerinin etkinliğini gözlemlemek ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla üye ülkeleri düzenli olarak ziyaret ediyor. .

Türkiye'yi en son 2017 yılında ziyaret eden EBRD Yönetim Kurulu, temaslarını 7 yıl aradan sonra Ankara'da sürdürdü.

Bu kapsamda çoğunluğu Avrupa ülkelerini temsil eden EBRD yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki banka temsilcilerinden oluşan 10 kişilik heyet, Bakanlıkta Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile görüştü.

Toplantıda heyete Türkiye'nin makroekonomik gündemi, reform gündemi ve orta vadeli programı hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca EBRD ile güçlü işbirliği ve potansiyel yeni çalışma alanları görüşüldü.

Bu kapsamda EBRD Yönetim Kurulu'nun yakın zamanda kabul edeceği “Türkiye Beş Yıllık Stratejisi” konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

DEPREM BÖLGESİNE 1,5 MİLYAR EURO FİNANSAL PAKET

Toplantıda EBRD'nin depremden etkilenen bölgeye yönelik finansman çalışmaları da değerlendirildi.

EBRD, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından desteğini açıklayan ilk uluslararası finans kuruluşları arasında yer alırken, bölgenin yeniden inşası için kamu ve özel sektöre 1,5 milyar avroluk finansman paketi oluşturdu.

Banka, bölgedeki özel sektör projelerine, KOBİ'lere ve yerel bankalara 1 milyar Euro finansman sağladı.

Türkiye, finansman hacminde %13,6'lık payla EBRD'de ilk sırada yer alıyor. Bankadan şu ana kadar 20,2 milyar euro finansman alan Türkiye, EBRD ile güçlü iş birliğini sürdürmeyi hedefliyor.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir