Avustralya'da iki kişinin ölümüne neden olan Lejyoner hastalığı nedir?

Akciğerlere yayılan Lejyoner virüsü bazı durumlarda böbrek yetmezliğine neden olabiliyor.

REKLAM

Avustralya'daki yerel kaynaklar, yaz aylarında tespit edilen Lejyoner virüsü nedeniyle geçtiğimiz hafta tedavi gördükleri hastanede iki kişinin hayatını kaybettiğini yazıyor.

İngiliz gazetesi The Guardian'a göre, hastalığa yakalanan 90 yaşındaki bir kadın Salı günü hayatını kaybederken, 60'lı yaşlarındaki bir adam da Perşembe günü hayatını kaybetti.

Ülkenin güneydoğusundaki Victoria eyaletinin Melbourne kentinde tespit edilen iki ölümlü vakada, kadının bir haftalık tedavi sonrasında yaşam mücadelesi verirken, aynı gün hayatını kaybettiği belirlendi. hastane hastanesine kaldırıldı.

Victoria Sağlık Baş Tıbbi Memuru Dr Clare Looker tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, yedi yeni vakanın hastaneye kaldırıldığı ve toplam vaka sayısının 77'ye ulaştığı söylendi. Looker, vaka sayısının “azaldığını” söyledi. ve bu “istikrar” korunacaktır. “Umarım sona yaklaşıyoruzdur” diye ekledi.

İlk Lejyoner virüsü vakaları 26 Temmuz'da Avustralya'da bulundu. Keskin bir artışın ardından salgının 20 yılın en kötüsü olabileceği vurgulandı.

2000 yılında Victoria'daki Melbourne Akvaryumu'nun soğutma kulelerinde Lejyoner virüsü tespit edilmiş ve 150'den fazla kişi hastalanırken 4 kişi de hayatını kaybetmişti.

Looker, hastalığın endüstriyel tesislerde kullanılan soğutma kulelerinden yayıldığını söyledi. Bunun dışında virüs, klimalar ve hava temizleme cihazları aracılığıyla da insanlara yayılabilmektedir.

Bu nedenle yetkililer Derrimut ve Laverton North bölgelerinde 100'den fazla soğutma kulesini denetledi.

Victoria Sağlık Bakanı Marry-Anne Thomas, hastalığın ana kaynağının henüz bulunamamasının “kaygı verici” olduğunu söyledi.

Başbakan Jacinta Allan'a göre salgının kaynağının belirlenmesi zaman alacak.

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında Allan, şu ana kadar pozitif çıkan vakalara göre “yer tespiti” yapıldığını ve şehrin kuzey batısında çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“Bu hastalık, özellikle diğer hastalıkları olan ve bağışıklık sistemi zayıf olan savunmasız insanlar için ölümcül olabilir” dedi.

Hastalığın belirtileri

Lejyoner virüsünün neden olduğu hastalığın en yaygın semptomları arasında ateş, titreme, öksürük, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, halsizlik ve hatta böbrek yetmezliği yer alır.

40 yaşın üzerindeki kişilerde, sigara içenlerde ve kronik kalp, akciğer, karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde hastalık daha ciddi olabilir.

Salgınla ilk kez 1976 yılında bir grup eski ABD (ABD) askerinin düzenlediği “Lejyon” adlı toplantıda karşılaşıldı. Bu nedenle virüse 'Lejyonerler' adı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir