Hizbullah İsrail askeri araçlarını hedef aldığını duyurdu

Hizbullah'ın yazılı açıklamasında, İsrail'in kuzeyindeki El-Mutille lokasyonundaki casus ekipmanlarının hedef alınarak uygun silahlarla imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, Kefr Şuba tepelerindeki Ruveysat el-Alem mevkiinde bir Merkava tankı ve bir askeri aracın güdümlü füzelerle vurulduğu belirtildi.

Öte yandan Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail güçleri Lübnan'ın güneyindeki Havla kasabasında bir ev ve bir dükkânı bombaladı ve sınır kasabası Rub Selasin'e de topçu saldırıları düzenledi.

Haberde, Lübnan'ın güneyindeki Kefr Kela kentine yoğun topçu ateşiyle saldırı düzenlendiği, saldırılar nedeniyle Beni Hayan ve Merkeba kentlerinde yangın çıktığı bildirildi.

İsrail'in Lübnan'daki saldırısında Hizbullah'ın bir üyesi hayatını kaybetti

Hizbullah hareketi, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile yaşanan çatışmalarda bir Hizbullah üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hareket, İsrail saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Şakra kentinde İsrail ile yaşanan çatışmalarda Abbas Münif adlı Hizbullah üyesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a yönelik düzenlediği saldırılarda öldürülen Hizbullahçıların sayısı 353'e yükseldi.

Suudi Arabistan vatandaşlarına “Lübnan'a seyahat etmemeleri ve bu ülkeyi terk etmeleri” çağrısında bulundu

Suudi Arabistan, İsrail-Lübnan sınırında artan gerilim nedeniyle Lübnan'daki vatandaşlarına “ülkeyi terk etmeleri ve bu ülkeye seyahatlerini iptal etmeleri” çağrısında bulundu.

Beyrut'taki Suudi Arabistan büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, İsrail ile Lübnan sınırındaki gelişmelerin yakından takip edildiği, vatandaşlardan derhal ülkeyi terk etmeleri ve bu köye yapacakları gezileri iptal etmeleri istendiği belirtildi.

Büyükelçilik, acil durumlarda vatandaşlarının kendileriyle iletişime geçmesi gerektiğini söyledi.

Bölgede çatışmaların tırmanmasına ilişkin endişeler artıyor

İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan-İsrail sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana artan çatışmaların ve İsrail'in yakın zamanda Lübnan'a yönelik “büyük bir saldırı için operasyonel planların onaylandığını” açıklamasının ardından bölgede çatışmaların tırmanmasına ilişkin endişeler artıyor. .

Daha önce ABD, Rusya, Makedonya, Kanada, Kuveyt, Almanya, İngiltere ve Hollanda vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmayı da içeren seyahat uyarıları yayınlamıştı.

Mavi Hat'ta gerginlik

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ıyla savaşıyor.

İsrail ile Lübnan arasındaki “Mavi Hat” olarak adlandırılan sınır hattında son haftalarda gerginlikler arttı.

İsrail ordusu 18 Haziran'da Lübnan'a olası bir saldırı için “operasyonel plan”ı onayladığını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini, gerekli kararları yakın zamanda alacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir