Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'ten dar gelirlilere müjde – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet Ege Haberleri

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler ilçesinin Turgut Özal semtinde 177 hektar alan üzerinde planlanan Spilkent Toplu Konut projesinin süreci hakkında bilgi vermek üzere toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, genel sekreter yardımcıları Ali Kılıç, Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ve Manisalılar katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Salonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda ilk konuşan Noran İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Kocaman oldu. Hadi Kocaman, “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlattığımız bu toplu konut projesinin sadece toplu konut açısından değil, Manisa'ya farklı bir vizyon katması açısından da büyük bir hamle olacağına inanıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, MASSA SPİL KENT İNŞAAT PROJESİ HAKKINDA HAK SAHİPLERİYLE BİLGİ PAYLAŞTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Spilkent projesinde halkın mağdur edilmemesi için tedbirlerin titizlikle alındığını söyledi. Başkan Zeyrek, şunları söyledi: “Şehzadeler ilçemize bağlı Turgut Özal semtinde 177 hektar alanda planlanan Spilkent projemiz ile ilgili aklımızdaki soruları yanıtlamak, her türlü kaygıyı gidermek ve çözüm sağlamak amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Süreçle ilgili bilgilendirme: Seçim kampanyamız sırasında ve göreve geldiğimizde sürekli vurguladığım bir konu var: Dürüst olacağız ve gereksiz yere bir kuruş bile harcamayacağız. “Bu bilinçle Spilkent'te tedbir aldık. Halkımızı mağdur etmemek için Toplu Konut projesi yapıyoruz” dedi.

“MALİ DİSİPLİNİN OLUŞTUĞU VE İNŞAAT SÜRECİNİN GÜVENLİ OLDUĞU YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATIYORUZ”

Manisa'nın yeni bir döneme girdiğini belirten Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şunları söyledi: “Bu yeni dönemde, konuşmamın başında da altını çizdiğim gibi, halkımızın kör parasını koruma konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Mali disiplinin garanti altına alındığı, inşaat sürecinin korunduğu yeni bir süreci başlatıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş. Şirketimiz öncülüğünde yürütülen toplu konut projemizde daha önce her yıl artan 5 yıl yani 60 ay vade sistemi uygulanıyordu. Her yıl güncellenen faiz oranlarıyla ödemeleriniz de arttı. Üstelik inşaatın ne zaman tamamlanıp evlerinizin teslim edileceği de belli değil; Yaklaşık ve ortalama bir rakam söylendi. Bildiğiniz gibi ülkemizdeki mevcut ekonomik durum nedeniyle fiyatlar her geçen gün artıyor; Faiz oranları her ay artıyor. Risk aldık ve her geçen yıl artan taksitler yerine sabit kurlara geçtik. Bu uygulamamızla toplu konut başvurusunda bulunan hemşerilerimiz lehine sonuç verecek bir çalışma başlattık. Getirdiğimiz sabit fark uygulamasıyla toplu konut projemize kayıt olan hemşehrilerimiz ev alırken ne kadar ödediklerini net bir şekilde görebilecek. Yeni ödeme tablosunu oluşturduk ve oluşturduğumuz güncel ödeme tablolarını Manisa Çözüm Konut ve Yatırım A.Ş.'ye gönderdik. Web sitemizde de halkımızla paylaşacağız. Süreci şeffaf, sorumlu ve doğrulanabilir bir şekilde yürütüyoruz. Vatandaşlarımız ayrıca 26 Haziran Çarşamba günü sabah saat 9.00'dan 17.00'a kadar Kültür Merkezi zemin katında kuracağımız danışma masasından Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar bilgi alabilecek. 28. Hak sahipleri inşaat sürecinin tüm aşamalarını hem online hem de bizzat takip ederek görebilecekler. Burada Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisalı hemşerilerimizin refahı için sorumluluk üstlendik. “Bunu bilmeni istiyorum” dedi.

“36 AY İÇİNDE EVİNİZDE OLMAYI DİLİYORUM.”

Spilkent Toplu Konut projesinin kura konusuna değinen Başkan Zeyrek, şunları söyledi: “Kura çekimine gelindiğinde gecikme bizden kaynaklı değildi. Noterlik sürecinde noter bizden 1 ay süre istedi. 1 aylık bu sürece yeni başvurularla başladık. Şansımız varsa temmuz sonuna kadar kuralarımız çekilecek ve umarım yeni çekilen kuralarda aylık sabit ödemelerle ev sahibi olursunuz. Bizim için süreklilik esastır. Önceki yönetimin başlattığı ve temelleri atılan Spilkent projesini de inşallah tamamlayacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu projenin garantörü olacağız ve her ay ne kadar ödeyeceğinizi hiçbir riskle karşılaşmadan sabit ödemeyle bileceksiniz. “Mümkün olursa umarım 36 ay sonra evinize dönmenin mutluluğunu yaşarsınız” dedi.

“PROJE BAŞVURUSUNDA TOPLANAN ÜCRETLER GARANTİLİDİR”

Projeye başvururken yararlanıcıların ödediği ücretlerin garanti altına alındığını belirten Başkan Zeyrek, şunları söyledi: “Projeye başvuru sırasında ücretler toplandı. Halkımızın bu parası da güvende. Toplanan para Belediyemizin şirketi Manisa Toplu Konut ve Yatırım A.Ş.'ye bağışlandı. Spilkent Toplu Konut Projesi için açılan cari hesapta tutuluyor. Toplanan paraların ve faiz gelirlerinin herhangi bir işleme tabi tutulması söz konusu değildir. Bir diğer soru işareti ise kura tarihleriyle ilgili. Buna da açıklık getirmek istiyorum. Spilkent toplu konut projemiz için kitap toplama sürecini tamamladıktan sonra seçim sürecine geçtik. Göreve geldiğimizde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması ve tüm sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için proje talep dosyalarını detaylı olarak inceliyoruz. Toplanan talep sayısının fazla olması, başvuruda sunulan belgelerin Enstitülerde onaylanma sürelerinin uzadığı anlamına geliyor. Noter ile yaptığımız görüşmenin ardından kura çekiminin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için kura çekimini ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Dosyaların incelemesini en kısa sürede tamamlayıp noter huzurunda çizimi gerçekleştireceğiz. “Yeni çekiliş tarihlerini belediyemizin internet sitesi manisa.bel.tr ve şirketimiz Manisa Toplu Konut Yatırım'ın internet sitesi manisatoplkonut.com üzerinden duyuracağız” dedi.

“HER ŞEY MANİSA HALKININ MUTLULUĞU VE ÇOCUKLARIMIZIN YÜZLERİNİN GÜLÜMESİ İÇİN”

Sözleşmede yazan dairelerin teslim tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Başkan Zeyrek, şunları söyledi: “Teslim tarihinin uzatılmasının, teslim tarihinin uzatılması anlamına gelmediğini özellikle vurgulamak isterim! Dairelerin teslim tarihinde; Sahiplerle yapılan sözleşmeler ve ihale ilanında yer alan bağlayıcı maddeler nedeniyle herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Her yerde şunun altını çiziyorum; attığım her imzada, Selendi, Soma ve Demirci dağ köylerinde çıplak ayakla yürüyen çocukların da buna hakkı olduğunu bilerek imza atıyorum. Ve halkıma emanet edilen her kuruşun peşindeyim. Bu anlayış 5 yıl boyunca devam edecek. “Bu konuda hiçbir vatandaşın şüphesi olmasın, her şey Manisa halkının mutluluğu, çocuklarımızın yüzündeki gülümseme için” dedi.

“1+1 DAİRENİN İLK YIL TAKSİTLERİ 20 BİN TL”

1+1 dairenin ilk yıl taksitlerinin sadece 20 bin TL olduğunu belirten Başkan Zeyrek, şöyle konuştu: “Noran İnşaat firmasının bu konudaki özverili davranışına teşekkür ederiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güzel bir çalışma yürüttük. Haklarınızı korumak ve müteahhit firmanın bu işi sürdürülebilir bir şekilde yürütmesini sağlamak için mesela 1+1'in fiyatını söyleyeyim. “Aylık taksitlerimiz ilk başta 20 bin TL. ikinci yıl 30 bin TL, üçüncü yıl 35 bin TL, dördüncü yıl 45 bin TL, beşinci yıl ise 50 bin TL. Aylık taksitli ve ara peşinatlı sistemle 1+1 daireye sahip olabiliyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Soruların yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir